Bekijk het gehele assortiment

Snoezelruimtes

Een snoezelruimte is een ruimte bestaand uit diverse materialen welke gebruikt kunnen worden tijdens het snoezelen. Een goede snoezelruimte bestaat dan ook uit producten welke afgestemd zijn op de doeleinden van de ruimte en de betreffende doelgroep. Door gebruikt te maken van diverse comfortabele zit- en ligelementen, gecombineerd met meerdere lichtgevende, geurende en tactiele producten kan de snoezelruimte zodanig worden ingericht dat deze perfect op de doelgroep afgestemd kan worden.
 

Wat is een snoezelruimte?

Een snoezelruimte is een speciale ruimte waarin een veilige en rustgevend omgeving wordt gecreëerd. In een snoezelruimte kunnen onder andere kinderen met een rugzakje, ouderen met ouderdomskwalen en andere mensen een dagdeel doorbrengen om te relaxeren of de nodige zintuigelijke stimulering te krijgen. Een snoezelruimte is gevuld met verschillende lichtgevende, geurende of tactiele producten welke gezamenlijk ervoor zorgen dat het doel van de snoezelruimte merkbaar is.

Van waterbedden en bubbelbuizen tot de verzwaringsdekens en geurend speelgoed. Om de snoezelruimte tot een succes te brengen moet er met alle producten rekening gehouden worden om de snoezelruimte perfect af te stemmen op de doelgroep. Binnen ons assortiment hebben wij alle producten om de snoezelruimte compleet te kunnen voorzien!
Persoonlijk advies staat centraal

Offerte en ontwerp op maat

Wij bij Nenko vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen een persoonlijk advies krijgt met daarbij de best passende inrichting van een snoezelruimte voor de betreffende doelgroep. Om deze reden werken wij met een online intakeformat waarmee wij alle nodige informatie willen vergaren over de doelgroep, de betreffende ruimte waar de snoezelruimte in gerealiseerd wordt en het doel van de ruimte. Nadat het formulier is ingevuld zullen wij aan de slag gaan met een offerte en een bijpassend 3D plan, zodat u een duidelijk beeld krijgt van wat bij u op locatie mogelijk is.
Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte?

Doel van een snoezelruimte

Het doel van een snoezelruimte is eigenlijk per doelgroep of gebruiker verschillend. Voor de een moet de snoezelruimte voor ontspanning en het ontprikkelen van het lichaam zorgen, terwijl een snoezelruimte voor de andere doelgroep juist voor een zintuigelijke stimulatie moet zorgen. Dit is allemaal afhankelijk van de gebruikers van de ruimte. Elk mens en zijn beperking is verschillend. Daarom is het ontzettend belangrijk dat er per doelgroep bekeken wordt wat het doel van de snoezelruimte moet zijn. Met onze 35 jaar aan ervaring kunnen wij u hier in begeleiden door de best passende inrichting te maken voor de desbetreffende doelgroep.
 
Voor elke doelgroep is de snoezelruimte anders.

Verschillende soorten snoezelruimtes

Er zijn snoezelruimtes voor mensen met dementie, snoezelruimtes voor mensen met autisme, snoezelruimtes voor mensen met een beperking en ga zo maar door. Voor elke doelgroep is het mogelijk om een passende snoezelruimte te maken. Inmiddels hebben we al een ruim portfolio aan gerealiseerde snoezelruimtes. Een greep hiervan hebben we op onze website staan om te laten zien wat de mogelijkheden zijn in het creëren van de best mogelijke snoezelruimte!
Met onze 35 jaar ervaring kunnen wij je hier goed bij helpen!

Hoe richt ik een snoezelruimte in?

In de onderstaande blog hebben wij 10 tips opgeschreven waar men rekening mee kan houden voor de inrichting van een snoezelruimte. Benieuwd naar deze blog? 
De ruimte netjes houden

Onderhoud van de ruimte

Om de snoezelruimte langdurig netjes te houden adviseren wij om deze goed te onderhouden. Afhankelijk van de gebruikte producten moet er het bijbehorende onderhoud gepleegd worden. Bij zacht meubilair, waterbedden en beklede basissen is het belangrijk om het bisonyl sporadisch schoon te maken met bisonyl reiniger. Voor bubbelbuizen is het belangrijk om het water in de bubbelbuis te onderhouden en voor een waterbed is het belangrijk om deze om de paar maanden te ontluchten en deze te onderhouden met de waterbedconditioner. Per product wordt een ander onderhoud vereist. Mocht het niet duidelijk zijn hoe het desbetreffende product het beste onderhouden moet worden kunnen wij u hierbij ondersteunen!
 
Speel met kleur en licht voor een waanzinnig effect!

Zijn deze snoezelruimtes dan niet saai?

Integendeel, juist de met zorg uitgekozen en specifiek voor dit doel ontwikkelende elementen geven de ruimte de juiste sfeer, waardoor cliënten tot ontspanning kunnen komen en/of in eigen tempo kunnen ontdekken en zichzelf ontwikkelen.

De snoezelruimtes bieden begeleiders alle ruimte en vrijheid om meer of minder prikkels aan te bieden, al naar gelang de behoefte van de cliënt op dat moment. Indien begeleiding gewend is themagericht te werken bieden de ruimtes alle mogelijkheden dit thema ook te verwerken binnen het snoezelprogramma. Het zachte materiaal in de snoezelruimte ook is leverbaar in een scala van kleuren.
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams