Bekijk het gehele assortiment

Retourneren & Terugstorten

Retour aanmelden
Artikel(en) niet zoals verwacht? Geen probleem! Meld het tot 30 dagen na factuurdatum retour:
Artikel defect? Meld het dan aan bij Reparaties

1. Ga naar Inloggen/Mijn account en login met je e-mailadres en wachtwoord
    
    Heb je nog geen webshop account?
    Dit is wél nodig om een retour te kunnen aanmelden. Klik hier om een account aan te maken en vervolg daarna onderstaande stappen.


2. Ga in je profiel naar het tabblad retouren
    Hier zie je de reeds aangemelde retouren, als deze er zijn

3. Klik op de button + retour aanmelden

4. Stap 1 - Kies de factuur waarvoor je een retour wilt aanmelden
    Je ziet hier alleen facturen die jonger zijn dan 30 dagen

5. Stap 2 - Kies het product(en) dat je wilt retourneren en geef het aantal en de retourreden op; Artikel niet zoals verwacht, Elders goedkoper of Anders (geef bij Anders een extra toelichting)
Bij sommige producten, zoals volumeproducten of speciaal gemaakte of samengestelde producten, staat de melding dat deze niet geretourneerd kunnen worden

6. Stap 3 - Geef aan op welke manier je het pakket wilt retourneren
   - GLS Pick & return: pakket wordt bij je opgehaald, de retourkosten zijn € 7,50 ex BTW*
   - GLS Drop off (alleen voor NL): geef je pakket af bij een GLS PakketShop, de retourkosten zijn € 2,90 ex BTW*
   - Zelf retourneren: via bijvoorbeeld PostNL of DHL, frankeer zelf het pakket
* afhankelijk van de grootte/gewicht van het pakket, dit wordt berekend bij het aanmelden van de retour

7. Ga akkoord met de Retourvoorwaarden en klik op de button Retouraanvraag versturen 

8. Je ontvangt een retourbevestiging
    - GLS Pick & return en GLS Drop off: wacht op het bericht dat wij je via de mail sturen 
    - Zelf retourneren: neem het retouradres en retournummer over van de bevestiging, vermeld deze op de doos en breng deze naar een DHL, PostNL of ander punt en laat het frankeren.
De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening!
 
Retourvoorwaarden
Je mag een artikel wat niet aan de wensen voldoet, in principe* binnen 30 kalenderdagen retour sturen, op eigen kosten, onbeschadigd, ongebruikt en in nieuwstaat en in originele verpakking.    
Kijk bij Retourwijze om een retour aan te melden

* Enkele van onze artikelen zijn niet retourneerbaar. Het gaat daarbij veelal om volumineuze artikelen en/of artikelen die op kleur of maat besteld zijn. Daarnaast zijn bepaalde producten  – uit bijvoorbeeld hygiëneoogpunt - niet retourneerbaar. 

- Zorg ervoor dat het artikel compleet in de originele verpakking zit en in een omdoos
- Kapotte of beschadigde artikelen worden niet geaccepteerd
- Zorg ervoor dat het artikel voldoende beschermd is ingepakt, schade tijdens de retourlevering wordt niet gedekt
- Plak het retouretiket duidelijk op de doos, zodat het voor iedere partij duidelijk is welk doel het pakket heeft en waar het pakket vandaan komt en naartoe moet
- Zorg ervoor dat we je retour binnen 7 dagen na aanmelding hebben ontvangen, anders vervalt je aanvraag
** Je bent zelf aansprakelijk voor eventuele schade aan het terug te sturen artikel.

Sommige artikelen zijn niet geschikt te retourneren, aangeduidt op onze website met de volgende melding; Dit product kan niet geretourneerd worden
Vanwege de hoge transportkosten en het hoge risico op beschadiging tijdens het transport, waardoor deze kosten niet opwegen tegen de waarde van het artikel, melden wij dat dit artikel niet geretourneerd kan worden.
Terugstorting
Wanneer het artikel in goede orde is ontvangen - volgens onze Retourvoorwaarden - zal Nenko het bedrag van het artikel aan je crediteren.
Stuur je de hele bestelling terug, dan worden ook de berekende verzendkosten gecrediteerd.

Heb je al vooruit betaald met iDeal, Bancontact/Mister Cash, PayPal, Overboeking of Creditcard?
Het bedrag zal binnen 14 dagen teruggestort worden via de betaalwijze waarmee de order is voldaan.  

Heb je gekozen voor AfterPay?
Je ontvangt, na ontvangst van de retourartikelen, via AfterPay een overzicht met het nog openstaande bedrag.

Heb je gekozen voor Op rekening?
Je ontvangt, na ontvangst van de retourartikelen, een creditnota die je op de originele factuur in mindering kunt brengen.
 
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams