Bekijk het gehele assortiment

Zintuigen & icoontjes

Zintuigstimulering en de verwerking van prikkels gaat via verschillende zintuigen. Horen, Zien, Ruiken, Voelen en Proeven zijn de meest bekende waarnemingen vanuit de zintuigen. Naast deze vijf traditionele zintuigen zijn er echter nóg twee belangrijke zintuigen : het Vestibulaire systeem (evenwicht en oriëntatie) en het Proprioceptieve systeem (houding en bewegingsgevoel).

Door goed te kijken naar de zintuiglijke prikkelverwerking en de reactie van de persoon met autisme of dementie kunnen de juiste producten aangeboden worden. Kijk vooral naar welke signalen iemand afgeeft. Zorgt het aanbod van gerichte prikkels voor een betere prikkelverwerking of raakt iemand toch overprikkeld? Observeer welke kleuren of producten als fijn worden ervaren, is de omgeving wel “de juiste” en bekijk of er juist meer of minder prikkels nodig?

Moeite bij het kiezen van het juiste product? Aan de hand van icoontjes bij onze producten informeren wij welke zintuigen geprikkeld worden.
 
HOREN - Het gehoor is het vermogen om geluiden waar te nemen, waardoor we geluidsbronnen kunnen lokaliseren, kunnen communiceren met anderen of geluiden kunnen herkennen. De materialen in deze categorie ontwikkelen en stimuleren het gehoor en de communicatie.
 
ZIEN - Het visuele zintuig is het waarnemen van beelden, waarbij we onderscheid maken tussen het centrale zichtveld (alles wat we direct zien wanneer we onze ogen naar voren richten en het perifere zichtveld (de zone buiten het centrale zichtveld). Materialen in deze categorie zorgen voor het ontwikkelen en stimuleren van het centrale en perifere zichtveld, maar ook het visuele volgen.
 
RUIKEN - De reukzin is het vermogen om geuren in de lucht waar te nemen. Door te ruiken kun je een omgeving of activiteit herkennen en komen herinneringen boven. De materialen in deze categorie geven u de mogelij kheid de reukzin te ontwikkelen en geuren te gebruiken ter herkenning van activiteit of materiaal.
 
VOELEN - De tastzin is het vermogen om aanraking of druk waar te nemen. Het herkennen en ontdekken van materialen en texturen door voelen. De materialen in deze categorie trainen en ontwikkelen de tastzin.
 
PROEVEN - Zodra de smaakpapillen in de mond in contact komen met een stof van één van de vier basissmaken geven de zenuwen deze waarneming door naar de hersenen. In de hersenen ligt het smaakcentrum, dat de smaak vervolgens misschien herkent. Dit hangt ervan af of we deze smaak al eens eerder hebben geproefd. Bij het proeven speelt ook de tastzin van de mond een rol. We noemen dit het ‘mondgevoel’ van een product. Allerlei zenuwuiteinden in de mond bepalen hoe een product aanvoelt in de mond.
 
VESTIBULAIR - Vestibulaire en proprioceptieve zintuigen worden naast de traditionele 5 zintuigen vaak over het hoofd gezien, maar zij maken wel een essentieel deel van ons dagelijks leven uit. Het vestibulaire systeem (evenwichtszin) verzamelt informatie over beweging en balans. Het vertelt ons lichaam of we rechtop staan of ondersteboven, bewegen of stilstaan, schuin of recht staan. Ook de richting en snelheid van onze beweging wordt vastgesteld en of voorwerpen bewegen of stilstaan ten opzichte van ons. Onze materialen in deze categorie stimuleren evenwicht en balans.
 
PROPRIOCEPTIEF - De proprioceptieve waarneming (positiezin) verschaft informatie over het eigen lichaam (stand, beweging, spierspanning, zwaarte etc). Deze informatie zorgt voor lichaamsbesef. Onze materialen stimuleren het proprioceptieve zintuig waardoor men zich meer bewust wordt van het eigen lichaam.
 
KLEURKEUZE - Met kleur kun je een bepaalde sfeer creëren. Een goede balans tussen donkere en lichte kleuren en warme en koele kleuren zorgen voor evenwicht en rust in een ruimte. Met de juiste kleurencombinatie zal het een sfeervol geheel vormen. Klik hier om de Nenko kleurkaarten te bekijken.
 
NENKO INTERACTIVE - Producten met het "Nenko Interactive" logo werken op één van de Nenko schakelaars. Verander gemakkelijk en zonder programmeren draadloos de kleuren van alle Nenko Interactive producten in de ruimte! 
 
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams