Bekijk het gehele assortiment

Nenko's dementiewinkel!

Om de levenskwaliteit van ouderen & dementerenden te verbeteren, biedt Nenko al meer dan 30 jaar verschillende producten voor o.a. ontspanning, activiteiten en welzijn.

Deze producten zorgen ervoor dat ouderen met dementie actief in het dagelijks leven betrokken worden én, nog belangrijker, we ze van het leven kunnen laten genieten!
TOP 10 SPELLETJES VOOR OUDEREN
SNOEZELEN MET DEMENTIE

Snoezelen met dementie : Snoezelen is goed voor demente ouderen en hun verzorgenden

Demente ouderen in verpleeghuizen met wie dagelijks ‘gesnoezeld’ wordt zijn minder apathisch, minder depressief, minder opstandig en agressief, en zijn zich meer bewust van hun uiterlijk. Ze hebben meer plezier met de verzorgende die ze wast en aankleedt en ze klagen minder.

Verzorgenden die snoezelen stimuleren de zintuigen van verpleeghuisbewoners met prettige prikkels, op een manier die bij de individuele bewoner past. Dat kan zijn door het laten horen van diens lievelingsmuziek, het laten ruiken van lekkere geuren (bijvoorbeeld verse koffie of parfum) of het laten aanraken van zachte voorwerpen (zoals kledingstukken of knuffeldieren). Bron: Nivel

Dementie speelgoed 'De kracht van het spel'

DEMENTIE SPEELGOED - DE KRACHT VAN LACHEN, VAN GLIMLACHEN, VAN PLEZIER.
Wij geloven dat spelen geen leeftijdsgrens kent. In feite is het bewezen dat dementie speelgoed gevoelens van depressie, sociaal isolement en eenzaamheid vermindert en cognitieve activiteit, zelfredzaamheid en een gevoel van eigenwaarde bij oudere volwassenen verhoogt.
BLOG

Dementie & Eenzaamheid

Voel jij je eenzaam? Een onderwerp wat in deze tijd nóg actueler is dan gewoonlijk. We zien eenzaamheid terugkomen binnen verschillende leeftijdscategorieën. Vooral bij onze kwetsbare doelgroepen is er vaak sprake van onmacht, onbegrip en verwarring. Nu we beperkter zijn in ons sociale leven, zien we meer vraag naar producten welke bij kunnen dragen aan een minder sterk gevoel van eenzaamheid. Gedurende deze week staan wij stil bij de gevolgen van eenzaamheid en proberen wij een steentje bij te dragen.

Onderzoek wijst uit: bijna 1 op de 10 Nederlanders voelde zich sterk eenzaam in 2019. In 2020 is dit aantal fors gestegen: “De helft van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar voelt zich eenzamer door de coronacrisis. Dat percentage ligt een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld ouderen, van wie een kwart zich eenzamer is gaan voelen.” (Bron: CBS & nu.nl)
ACTUALITEITEN

Overprikkeld & Onderprikkeld

‘Als je geen prikkels hebt, of je bent in een prikkelarme omgeving, kun je het gevoel hebben dat je niet bestaat.’ Wanneer een dementerende alleen in een ruimte is, en er zijn geen prikkels, dan gaat hij/zij lopen of naar prikkels opzoek. Dat doen hersenen. Het feit dat deze doelgroep vaak onderprikkeld of juist overprikkeld is, vraagt om een speciale benadering met daarbij passende producten om de situatie aangenaam te maken.
EEN SNOEZELRUIMTE OP MAAT

PROJECTEN & INRICHTING

De ruimte waarin een dementerende oudere zich in bevindt is van grote invloed op zijn/haar gemoedstoestand. Waar iemand behoefte aan heeft is erg afhankelijk van of er onrust heerst of iemand juist gestimuleerd moet worden. Er zijn gezamenlijke ruimtes welke ingericht kunnen worden, maar er kunnen ook persoonlijke ruimtes zoals slaapkamers, badkamers e.d. door ons ontworpen en gerealiseerd worden.
SENIOREN RUIMTE IN EEN VERZORGINGSTEHUIS
Vooral ouderen zijn gehecht aan een comfortabel onderkomen. Nenko is gespecialiseerd in het realiseren van woonomgevingen die aansluiten bij de leefgewoonten van ouderen en mensen met dementie.
PARKSNOEZEL VOOR DEMENTERENDEN
In deze ruimte is het de bedoeling dat de cliënt de mogelijkheid krijgt zich te amuseren in een bosrijk gebied. Nenko heeft een ruimte ontworpen waar de cliënt in en uit kan lopen zonder de belemmering van deuren.
OP DE HOOGTE BLIJVEN? MELD JE AAN VOOR NENKO'S NIEUWSBRIEF
Wil je niets missen van onze nieuwe producten, acties en inspiratie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams