Bekijk het gehele assortiment

Nenko's Robotkatten & Robot honden

Onze robot honden en robotkatten zorgen voor comfort, gezelschap en plezier. Ze zijn ontwikkeld voor ouderenzorg en dementie, maar zeker geschikt voor ieder ander! De interactieve hond en interactieve kat zien er niet alleen levensecht uit, ze maken ook realistische dierengeluiden. De sensoren reageren op aaien en knuffelen met herkenbare reacties, zoals wij deze van echte huisdieren kennen. De robothonden en robot poezen werken rustgevend en realiseren een gelukkige ervaring.
Robotkat & Robothond
Daar is hij dan...

Onze nieuwe robot hond!

We hebben jullie even in spanning gehouden, maar daar is hij! Onze nieuwe robot hond, een broertje/zusje van onze blonde pup en een vriendje voor onze drie interactieve katten. Deze interactieve hond heeft lieve sproetjes op zijn neus, bruine hangoortjes en mooi blauw sjaaltje. 

Hij ziet er levensecht uit met zijn authentieke geluiden en zachte vacht. De robothond reageert op beweging, aaien, knuffelen en stemgeluid door de ingebouwde sensoren. 

Het is bewezen dat knuffeldieren een positief effect hebben, voor alle leeftijden. Zo is een robot hond erg goed voor mensen met dementie, autisme of een handicap, ze zijn de perfecte vervanging voor een echt huisdier wanneer deze niet meer verzorgd kan worden. Onze robothond is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg, maar is zeker ook bestemd voor elk ander. Het is een gezelschapsdier voor iedereen!

Kun jij niet wachten om hem te ontmoeten? Neem dan snel een kijkje!
Bij (dementerende) ouderen in een verzorgingstehuis Ervaring met de robotdieren
De studenten Jaymee van Schaick en Jawhara Suoroch, hebben ons gevraagd of we medewerking wilden verlenen aan een onderzoek. Voor dit studieproject hebben wij meerdere interactieve robothonden en katten beschikbaar gesteld. Het doel was om deze te introduceren bij ouderen in een verzorgingstehuis en om hun reactie te peilen en vast te leggen. De doelgroep bestond uit verschillende dames en heren, met allen een andere achtergrond en een ander dementie niveau. Elk van hen reageerde verschillend op de robotdieren, wat hebben we mooie reacties vastgelegd! Dit is het prachtige resultaat! 

Gebruik & voordelen van de interactieve huisdieren

Onze robot dieren hebben erg veel verschillende functionaliteiten, op deze manier voelt deze net echt:
 • Wanneer je over de wangen van de hond of kat aait, zal hij zijn kopje tegen je hand aan drukken
 • Als je aan de achterkant van zijn kopje aait, zal hij gaan bewegen.
 • Als je het knuffeldier zacht en langzaam over zijn rug aait, kun je de hartslag voelen en ervaren. (alleen bij de honden)
 • Als je tegen de hond of kat praat, zal hij je aankijken en hij zal reageren met geluiden.
 • Als je het beestje een paar minuten niet aanraakt, zal hij gaan slapen. Om hem wakker te maken, kun je hem een aardig aaitje op zijn kop geven.
Wat zeggen mensen over de robotkatten en -honden?
Verzorgingstehuis Essex

Bewoner met dementie spreekt voor het eerst in 18 maanden met behulp van robotkat

"De interactieve robotkat werd voor het eerst aan één van mijn bewoners gegeven die non-verbaal is, ze kwam 18 maanden geleden bij ons. In die 18 maanden heeft ze waarschijnlijk net 'ja' en 'nee' gezegd, misschien niet eens allemaal in de juiste context. Zodra we haar de kat gaven, zei ze na een paar seconden ‘mooi’. Het maakte echt een groot verschil voor haar. Ze is alerter en interactiever met mensen, wat echt geweldig is!"

- Verzorgingstehuis Admirals Court in Essex
BLOG

DEMENTIE & EENZAAMHEID

Voel jij je eenzaam? Een onderwerp wat in deze tijd nóg actueler is dan gewoonlijk. We zien eenzaamheid terugkomen binnen verschillende leeftijdscategorieën. Vooral bij onze kwetsbare doelgroepen is er vaak sprake van onmacht, onbegrip en verwarring. Nu we beperkter zijn in ons sociale leven, zien we meer vraag naar producten welke bij kunnen dragen aan een minder sterk gevoel van eenzaamheid. Gedurende deze week staan wij stil bij de gevolgen van eenzaamheid en proberen wij een steentje bij te dragen.

Onderzoek wijst uit: bijna 1 op de 10 Nederlanders voelde zich sterk eenzaam in 2019. In 2020 is dit aantal fors gestegen: “De helft van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar voelt zich eenzamer door de coronacrisis. Dat percentage ligt een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld ouderen, van wie een kwart zich eenzamer is gaan voelen.” (Bron: CBS & nu.nl)

DE KRACHT VAN HET SPEL.

DE KRACHT VAN LACHEN, VAN GLIMLACHEN, VAN PLEZIER.
Wij geloven dat spel geen leeftijdsgrens kent. In feite is het bewezen dat spel gevoelens van depressie, sociaal isolement en eenzaamheid vermindert en cognitieve activiteit, zelfredzaamheid en een gevoel van eigenwaarde bij oudere volwassenen verhoogt.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN VAN ONZE INTERACTIEVE HUISDIEREN?
Wij geloven dat de kracht van spel iedereen vreugde kan brengen en dat de verantwoordelijkheden van het bezitten van een huisdier niemand mag beletten om het genot te ervaren dat huisdieren kunnen bieden. Onze Joy for All Companion Pets zijn mede ontwikkeld met uitgebreide feedback van ouder wordende dierbaren, hun families en verzorgers om comfort, gezelschap en plezier te bieden.  
 
Sensoren
Deze sensoren van het interactief dier reageren op beweging en aanraking, op de volgende plekken op de hond en kat bevind zich een sensor:
Tussen de oren
 • Op het hoofd (licht sensor)
 • Op de wangen
 • Op de mond
 • Op de rug

Waarom is een Interactieve Robot kat of hond misschien wel geschikt voor uw familielid met dementie?

 1. Is in staat om welzijn te ervaren.
Welzijn wordt over het algemeen beschouwd als comfortabel, gezond of gelukkig. Mensen met dementie hebben moeite om welzijn voor zichzelf te creëren. Gezelschapsdieren helpen een gevoel van welzijn te creëren.
 
 1. Behoudt bepaalde basisvaardigheden gedurende de hele ziekte.
Elk persoon met dementie heeft functies of basisvaardigheden die niet verzwakken, ongeacht het stadium van dementie.

Uw dierbare kan:
 • Liefhebben, voelen, denken, reageren, spelen, voelen en relaties hebben.
 • Menselijke emoties ervaren
 • Menselijke emoties uiten.
 • Reageren op muziek.
 • Toegang krijgen tot herinneringen van lang geleden.
 • Reageren op de natuur.
 • Gezichtsuitdrukkingen en gebaren herkennen.
 • De betekenis begrijpen van menselijke aanraking.
Robottherapie bij alzheimer & dementie Wetenschappelijk onderzoek
Één van onze collega's in de strijd tegen eenzaamheid heeft een onderzoek gedaan naar het toepassen van robottherapie bij personen met alzheimer en andere vormen van dementie. De resultaten bevestigen nogmaals wat wij dagelijks als reactie zien bij de gebruikers op onze interactieve dieren.

Wat is robotherapie?
Robotherapie is een (niet-farmacologische) therapie waarbij robots als element van spel en gezelschap ingezet worden, bij mensen met gevorderde cognitieve stoornissen (een stoornis in een of meer cognitieve functies. Dit kan problemen opleveren met het geheugen, taal, gedrag en het oplossen van problemen).
Het is bewezen dat onze interactieve dieren helpen tegen eenzaamheid

Wat is de beste manier om het Interactieve huisdier kennis te laten maken met je dierbare?

1. Houd het huisdier vast zoals je zou doen als het echt was.
2. Benader van voren en krijg oogcontact.
3. Vestig de aandacht op het huisdier en plaats het zodat het zo dat het goed gezien wordt.
4. Vraag: "Wat vind je hiervan?" of "Kijk eens wat ik heb!"

Wees neutraal. Bij de introductie van het huisdier, presenteer het niet als echt of niet echt. Laat je dierbare beslissen. Als je dierbare het huisdier niet als echt ziet, probeer dan niet diegene ervan te overtuigen dat het wél zo is.

Wil je hem voor me vasthouden?
Hoe moeten we deze kat (hond) noemen?
Wat denk je dat hij nu denkt?
Had je een kat (hond) toen je opgroeide? Wat was zijn naam?
Hoe zag hij eruit?
Hou je meer van katten of honden?
Deel een kort verhaal over iets grappigs dat katten (honden) doen. Vraag of ze ook een grappig verhaal kennen?
Awards

Robotkatten & Robot honden vallen in de prijzen!

Hoe kan het ook anders met deze knuffelbare dieren... de Interactieve katten en pup hebben al verschillende awards binnengesleept! De 'Dimentia Smart Award' - al meerdere malen de 'Care giver friendly Award' en daarnaast is onze partner Ageless Innovation verkozen tot 'Best in business' bij de 'Most innovative companies awards'.

De resultaten zijn verbluffend, hoe langer de knuffeldieren op de markt zijn, hoe meer onderzoek er gedaan wordt naar de resultaten bij verschillende doelgroepen. Het is prachtig om te zien hoe deze robotdieren het leven van veel mensen dagelijks net wat beter maken. Ze voelen zich minder eenzaam, ervaren meer geluk en minder gemis van echte huisdieren.
OP DE HOOGTE BLIJVEN? MELD JE AAN VOOR NENKO'S NIEUWSBRIEF
Wil je niets missen van onze nieuwe producten, acties en inspiratie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers.
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
VOOR BELGISCHE KLANTEN : Bancontact is de bekendste online betaalmethode in België. Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
-Bevestig in de webshop de inhoud van je winkelmandje en kies Bancontact als betaalmethode.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer.
- Klaar! Je krijgt op het scherm een bevestiging van de betaling.
- Nieuw! Vanaf heden kan er ook afgerekend worden met de Bancontact app.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams
Nenko.nl gebruikt cookies voor optimaal website gebruik en social-media -en adverteer doeleinden. Cookies van derden worden gebruikt voor social media functionaliteiten en gepersonaliseerde advertenties. Voor meer info kan je het privacy beleid lezen. We gaan ervan uit dat je akkoord gaat als je onze website blijft gebruiken.