Bekijk het gehele assortiment

DE 5 BESTE SNOEZELMATERIALEN OM DE JANUARIMAAND TE OVERBRUGGEN

Wetenschappelijk is bewezen dat de korte dagen, het slechte weer en de sfeerloze straten- en huizen na de feestdagen ervoor zorgen dat op de derde maandag van de maand januari mensen zich het meest depressief of verdrietig voelen. Dit fenomeen staat beter bekend als Blue Monday. Voor mensen met een beperking is bewezen dat emoties nóg erger beïnvloed worden, aangezien mensen met autisme of dementie vaak al over- of onder gevoelig zijn voor prikkels. Er is onderzocht dat we hier invloed op uit kunnen oefenen door gebruik te maken van snoezelmaterialen. Onderstaand benoemen wij 5 snoezelmaterialen welke ervoor kunnen zorgen dat deze troosteloze maand goed te overbruggen is.
 
snoezelmaterialen-geurverspreider

1. Zorg voor een aangename geur in de omgeving

Geur is een belangrijk onderdeel van de zintuigelijke prikkeling voor ons. Bij de geur van bedorven voedsel of lang liggend vuilnis krijgen we een heel ander en vervelend gevoel als bij de geur van ons favoriete geurtje of voedsel. De geur van een product of omgeving zijn heel belangrijk voor onze welzijn. Het is dan ook zeer zeker te adviseren dat er gedurende de dag een frisse, luchtige geur in je omgeving te ruiken is. De frisse geur zorgt voor ontspanning, rust en vermindert mogelijk het droevige gevoel. Met een geurverspreider kan een aangename geur in de ruimte verspreid worden zonder dat deze drukkend op de luchtwegen is.
 

2. Kalmerende muziek zorgt voor ontspanning

Muziek heeft een vrijwel even groot effect op onze gevoelens als geuren. Een film zonder muziek en geluid is nooit zo spannend of grappig als een film met muziek en geluid. Het geluid zorgt namelijk voor de sfeer en de emotie achter iets. Spannende muziek activeert ons, terwijl bijvoorbeeld rustige, klassieke of instrumentale muziek voor ontspanning zorgt. Door muziek af te spelen waar je zelf rustig en/of ontspannen van wordt, kan januari een stuk leuker zijn. Met onze diverse rustgevende Cd’s hebben wij een ruim assortiment aan rustgevende muziek met voor ieder wat in de smaak valt.
snoezelmaterialen-rustgevende-muziek1
snoezelmaterialen-led-plafondpanelen

3. Zorg voor een leuk uitzicht of beeld

Een natte en donkere winterdag is iets waar niemand enthousiast van wordt. De korte dagen en het slechte weer zorgen voor een troosteloze omgeving. Door beelden in de ruimte aan te brengen waar men vrolijk van wordt zal het droevige vervangen worden met gevoel van kalmte en ontspanning. Dit kan bijvoorbeeld door middel van onze LED plafondpanelen welke daglicht geven gecombineerd met een gewenste afbeelding van bijvoorbeeld een open lucht of een onderwaterwereld.

4. Sfeerverlichting doet altijd zijn ding!

In de tijd van het jaar dat de dagen kort zijn is het verlichten van de ruimte áltijd goed voor het prikkelen van de zintuigen. De kleur van het licht is hierin leidend voor het doeleinde van het prikkelen. Bij rode en oranje kleuren licht zal de verlichting activerend werken, terwijl de kleuren blauw en groen ontspannende en kalmerende effecten hebben. Met de diverse producten uit onze Nenko Interactive lijn zoals de bubbelbuis, vezelnevel en andere lichtgevende producten kan eenvoudig een ruimte voorzien worden van de gewenste kleur verlichting om de prikkeling en emoties naar wens te stimuleren.
snoezelmaterialen-bubbelbuis
snoezelmaterialen-sense-systeem

5. Zorg voor een combinatie van de zintuigprikkelingen voor het beste effect

Beeld, geluid en sfeerverlichting combineren voor een volledig andere sfeer in een ruimte is hetgeen wat het droevige gevoel van de donkere dagen van januari zal doen vergeten. Met één druk op de knop verandert elke willekeurige ruimte voorzien van ons Sense Systeem en Nenko Interactive producten in een ware snoezel beleving. Met de meer dan 100 verschillende geprogrammeerde thema’s kan de sfeer in de ruimte volledig aangepast worden op de wens van de eindgebruiker. Wanneer een thema wordt geselecteerd zal de beamer een bijpassend videobeeld afspelen, het audiosysteem speelt een bijpassend geluidsfragment af en de oplichtende producten lichten op in een bijpassende kleur licht. Naast het Sense Systeem zijn er ook andere snoezelmaterialen welke de zintuigen combineren zoals onze snoezel- en zintuigensets.
Ben je geïnteresseerd in welke materialen in ons assortiment zitten en de maand januari helpen te overbruggen? Neem gerust een kijkje in onze webshop om al onze snoezelmaterialen te bekijken.
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams