Bekijk het gehele assortiment

Wereld Autisme Dag

Op 2 april wordt wereldwijd de Wereld Autisme Dag gevierd. De Wereld Autisme Dag is een belangrijk moment om bewustzijn te vergroten en inclusie te bevorderen voor mensen met autismespectrumstoornissen (ASS). In deze blog gaan we dieper in op het begrip autisme. de Wereld Autisme Dag, de reden van de viering en hoe we ondersteuning kunnen bieden aan degenen die leven met autisme.
 

Wat is autisme?

Voordat we dieper ingaan op de jaarlijkse viering, is het belangrijk om het begrip autisme toe te lichten en wat het nou eigenlijk precies is. Autisme, of autismespectrumstoornis (ASS), is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis die van invloed is op de communicatie, sociale interactie en gedrag van een persoon. Autisme komt voor in verschillende gradaties en kan zich op verschillende manieren manifesteren bij individuen.
 

Wat is Wereld Autisme Dag?

Wereld Autisme Dag, erkend door de Verenigde Naties sinds 2007, heeft als doel het begrip en de acceptatie van autisme wereldwijd te vergroten. Elk jaar op 2 april worden er wereldwijd evenementen georganiseerd om de kennis over autisme te verspreiden en inclusiviteit te bevorderen. Maar waarom dan specifiek 2 april? Deze datum is symbolisch gekozen om de noodzaak van vroege diagnose, interventie en behandeling van autisme te benadrukken. Door op deze dag aandacht te vestigen op autisme, streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin mensen met autisme volledig worden geaccepteerd en ondersteund.
 

Uitdagingen voor mensen met autisme

Mensen met autisme kunnen verschillende uitdagingen ervaren, waaronder moeilijkheden met sociale interactie, communicatie, en gevoeligheid voor zintuiglijke prikkels. Deze uitdagingen kunnen het dagelijks leven beïnvloeden en vereisen vaak specifieke vormen van ondersteuning. Afhankelijk van de gradatie van de vorm van autisme komen deze uitdagingen in grotere of kleinere maten voor. Voor de mensen waar Autisme in hevige maten aanwezig is, kan dit ervoor zorgen dat deze personen zichzelf volledig afsluiten van andere en overgevoelig zijn voor prikkels.
 

Ondersteunende producten voor mensen met autisme

Er zijn verschillende producten beschikbaar die mensen met autisme kunnen helpen bij het omgaan met hun specifieke behoeften. Enkele voorbeelden zijn:
 
wereld-autisme-dag-fidget-toys
1. Fidget Toys
Fidget toys is klein speelgoed of objecten ontworpen om te helpen bij het verminderen van angst, stress en overprikkeling. Deze speeltjes zijn vaak voorzien van verschillende texturen, vormen en bewegingen die mensen met autisme kunnen helpen om zich te concentreren en te ontspannen. Voorbeelden van fidget toys zijn stressballen en kneedbare materialen. Door te spelen met fidget toys kunnen mensen met autisme hun zintuigen stimuleren en het stress niveau, doen laten afnemen wat kan helpen bij het bevorderen van concentratie en de extreme reactie doen laten uitblijven.
 
2. Concentratiemateriaal
Concentratiemateriaal omvat verschillende hulpmiddelen en objecten die zijn ontworpen om de focus en aandacht te bevorderen, vooral voor mensen met autisme die moeite hebben met het behouden van concentratie tijdens taken of activiteiten. Deze materialen kunnen variëren van wiebelkussens tot stuiterbanden, concentratieschermen en verzwaarde nekkussens. Door gebruik te maken van concentratiemateriaal kunnen mensen met autisme beter de externe prikkels regelen en ervoor zorgen dat deze minder binnenkomen, wat kan leiden tot verbeterde concentratie tijdens prestaties op werk, school of in andere dagelijkse zaken.
 
wereld-autisme-dag-concentratie
wereld-autisme-dag-verzwaringsdeken
3. Verzwarings- en gewichtendekens
Verzwaringsdekens zijn dekens die zijn gevuld met gewicht, om diepe druk te stimuleren op het lichaam. Deze diepe druk zorgt voor ontspanning of concentratie. Dit effect is vergelijkbaar met het gevoel van een omhelzing, wat kan helpen bij het verminderen van angst, stress en sensorische overbelasting bij mensen met autisme. Verzwaringsdekens worden vaak gebruikt tijdens rust- en slaaptijden, maar kunnen ook nuttig zijn tijdens perioden van overprikkeling of angstige gevoelens gedurende de dag.
 
4. Rustgevende Muziek
Rustgevende muziek en geluiden worden vaak gebruikt als een therapeutisch middel om ontspanning, kalmte en welzijn te bevorderen, vooral voor mensen met autisme die gevoelig zijn voor sensorische prikkels. Deze muziek kan variëren van natuurlijk geluiden als regen of een bos met vogelgeluiden tot speciaal geproduceerde tracks voorzien van rustgevende geluiden. Door regelmatig naar rustgevende muziek te luisteren, kunnen mensen met autisme een rustige en ontspannen omgeving creëren die helpt bij het controleren van emoties en het verminderen van overprikkelingen.
wereld-autisme-dag-muziek
wereld-autisme-dag-snoezelen
5. Snoezelmateriaal
Snoezelen, een benadering die gericht is op het creëren van een zintuiglijk stimulerende omgeving, maakt gebruik van een breed scala aan producten en materialen om ontspanning en welzijn te bevorderen. Voor mensen met autisme kunnen snoezelproducten zoals zachte verlichting, geurige oliën, bubbelbuizen en tactiele snoezelmaterialen een rustgevende en stimulerende ervaring bieden die helpt bij het controleren van emoties. Door gebruik te maken van snoezelmaterialen kunnen mensen met autisme een veilige en comfortabele omgeving voor zichzelf creëren waarin ontspannen en verkennen in lijn kunnen liggen en op een staan.
Het gebruik van deze producten kan mensen met autisme helpen bij het omgaan met hun uitdagingen en een betere kwaliteit van leven bieden. Daarnaast is het ten alle tijden belangrijk om mensen met autisme niet af te zonderen van andere en deze niet anders dan andere te behandelen. Het op je gemak voelen en niet raar aangekeken worden kan namelijk al veel betekenen voor de persoon.
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams