Bekijk het gehele assortiment

Wat is snoezelen?

Je hebt er wellicht weleens van gehoord, maar wat is snoezelen nou precies? Wat betekent snoezelen en welke doelgroep is er nou écht mee gebaat? Bij Nenko hebben we inmiddels meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van snoezelen en ontwikkelen we uiteenlopende snoezelmaterialen voor specifieke doelgroepen. Op bovenstaande vragen proberen we in dit blog een duidelijk antwoord te formuleren om jou op weg te helpen in de fascinerende wereld van het snoezelen.
 

De betekenis van snoezelen

Laten we eerst eens inzoomen op de betekenis van snoezelen. Snoezelen is samengesteld uit de woorden 'Snuffelen' en 'Doezelen'. Hierbij wordt een beroep gedaan op de zintuigen om zo een ingang te vinden naar de belevingswereld van bijvoorbeeld (meervoudig) gehandicapten, verstandelijk gehandicapten, jonge kinderen, autisten of personen met dementie.

 
wat-is-snoezelen
verstandelijk-gehandicapten-snoezelen

Ontspanning & Zintuigstimulatie

Snoezelen kan zowel gericht zijn op ontspanning en rust, maar ook op het stimuleren van de zintuigen. Dit gebeurt door het aanbieden van allerlei zintuiglijke prikkels. Veel mensen binnen de doelgroepen van Nenko hebben moeite inkomende prikkels te verwerken. Om deze prikkelverwerking te verbeteren moeten enerzijds de prikkels welke binnenkomen minder hard worden gemaakt. Anderzijds kan het zijn dat de prikkels moeilijk binnen komen, waardoor ervoor gezorgd moet worden dat deze prikkels beter ontvangen worden. Door snoezelen terug te laten komen gedurende de dag kan de cliënt dagelijks een moment krijgen waarop de prikkelverwerking verbeterd wordt op zowel het ontspannende gebied als het sensorisch stimulerende gebied!

Wat is het doel van snoezelen?

Het doel van het snoezelen verschilt heel erg per doelgroep, woongroep of persoon. Zo kan snoezelen voor verstandelijk gehandicapten een andere stimulatie behoeven dan bijvoorbeeld dementerende ouderen. Ieder mens is anders en dus de aanpak van het snoezelen ook. Door een juiste combinatie te maken tussen het ontspannen en sensorisch stimuleren kan voor iedere persoon de beste vorm van snoezelen in praktijk worden gebracht. Voor de één betekent dat een groot deel ontspannen en een kleine vorm van sensorisch stimuleren, terwijl dat voor een ander enkel sensorisch stimuleren kan betekenen.
betekenis-snoezelen

SNOEZELMATERIALEN

Nenko heeft een compleet assortiment materiaal om mee te snoezelen. Dit assortiment varieert van de kleine producten zoals verschillende tastballen tot het grote materiaal om mee te snoezelen zoals de welbekende bubbelunits en vezelnevelstrengen. Al het materiaal heeft een dergelijk effect op de eindgebruiker. Voor iedere doelgroep hebben wij snoezelmateriaal ter beschikking wat het gewenste effect zal kunnen creëren.
 
Benieuwd naar welke materialen wij te bieden met betrekking tot het snoezelen? Klik dan hier om naar de Snoezel & Zintuigstimulering producten te gaan op onze webshop.
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams