Bekijk het gehele assortiment

SENSORISCH SPEELGOED – sensopathisch spel voor buiten

Buiten spelen met zand en water, grond of modder wordt door veel mensen als prettig ervaren; op veel buitenspeelplaatsen of in veel thuissituaties is wel een zandbak, watertafel, groenten- , bloementuin of kruidentafel te vinden.
De structuur van zand of modder voelen in onze handen, het knijpen in zand, grond of modder, het kneden met je handen, er met je vingers doorheen strijken en natuurlijk diep graven geeft voor velen tactiele stimulatie en ontspanning; dit geeft een multi sensorische beleving en stimuleert de fijne motoriek.

Spelen met water vinden kinderen maar ook volwassenen en ouderen vaak ook geweldig! Ken je dat, even de stoep schoonspuiten? De plantjes water geven? Lekker bezig zijn met water…je moet toegeven dat het ook voor jóu ontspannend werkt. Het houdt de concentratie vast en zorgt voor focus op één ding. Ook bij kinderen werkt dat zo. Geef een kind een tuinslang, een emmertje of een bak met water en ze zijn er urenlang zoet mee. Wanneer zand en water samenkomen is het plezier compleet.

Het is dan ook niet zo gek dat kinderen, maar ook volwassenen of ouderen  vaak een positieve associatie of herinnering hebben met zand of water. Zon, zomer, ontspanning … dat is wat veel mensen associëren met zand en water. Het onbezorgde gevoel van kind zijn is voor velen een mooie activiteit of voor ouderen een mooie herinnering. Tuinieren geeft ons ook een geluksgevoel, een plantje poten maakt de tuin niet alleen mooier maar velen zullen toegeven dat ploeteren in de grond toch ook iets met je brein doet…

Bezig zijn met zand en water, ook wel sensopathisch spel genoemd, prikkelt de zintuigen en het is een perfecte manier om de sensorische informatieverwerking te stimuleren. Zintuigen vormen de basis voor onze relatie met onszelf en de mensen om ons heen. Het zijn organen waarmee wij in staat zijn verschillende soorten prikkels op te nemen, die naar de hersenen worden getransporteerd en daar worden omgezet in ervaringen. Met behulp van die ervaringen interpreteren we onze omgeving en stemmen we ons gedrag af op die interpretatie.

De mate van zintuiglijke prikkelverwerking varieert per persoon. Hoe gevoeliger je bent voor zintuigprikkels hoe sterker je je hiervan bewust bent en hoe sterker je erop zult reageren.
Onderprikkelde zintuigen kunnen we dan ook gericht gaan stimuleren en overprikkelde zintuigen gaan we proberen tot rust te brengen.

Spelen met zand en water kan dus ingezet worden als activiteit voor gerichte prikkelverwerking. Mensen die onderprikkeld zijn en veel in zichzelf gekeerd zijn, kunnen opener worden en laten soms een mooie lach zien, bij het voelen van de materialen of vloeistoffen, terwijl overprikkelde mensen juist tot rust kunnen komen doordat zij zich focussen op één activiteit, waarbij het tactiele zintuig geprikkeld wordt en er zonder foutmarge - doelloos - gespeeld kan worden.
Sensopathisch spel, friemelen en voelen aan diverse materialen zonder doel, helpt dus om tot rust te komen en zorgt voor ontspanning.

Zodra het spelen met zand of water als “meer” kan worden gezien dan alleen maar buitenspelen omdat het toevallig “speelkwartier” is, kan er ook ruimer naar de activiteit – sensopathisch spel - gekeken worden. Niet alleen waar je het doet, maar ook met welke materialen, wanneer en met wie…
Zoals binnenspelen met
zand en water bij slecht weer, het gebruik van vervangende producten van zand en water zoals Happy Senso of Fidgettoys, maar ook het gebruik van zand en water of andere tactiele materialen bij mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) of een vorm van dementie.
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams