Bekijk het gehele assortiment
Persoonlijk advies
Wil je graag advies of inspiratie (op locatie)? Vul dan ons aanvraagformulier in!
Klik hier!

Leer door te spelen!

Door te spelen, wordt persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Met de Tuff tray, beter bekend als de activiteitentafel wordt eenvoudig een leerrijke en uitdagende omgeving in elke ruimte en plek gecreëerd. Op het eerste blik lijkt de Tuff tray een simpel en eenzijdig product. Maar niets is minder waar. Er zijn vele mogelijkheden om met de Tuff tray te spelen. In deze blog laten wij vijf voorbeelden zien van de talloze mogelijkheden om met de Tuff tray te spelen.
 

Wat is het verband tussen spelen en ontwikkeling?

Spel en ontwikkeling lijken in eerste instantie niet direct in verband te liggen. Het tegendeel is echter waar. In meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat spel en persoonlijke ontwikkeling weldegelijk in verband liggen met elkaar. Spelen zorgt namelijk voor een moment van tot rust komen, een ontwikkeling van de fantasie en creativiteit, het houdt de hersenen fit en het zorgt voor een ontwikkeling van je sociale vaardigheden. Bij het spelen met een Tuff tray is dit ook het geval. Met de Tuff tray wordt namelijk de fantasie van de gebruiker geprikkeld wat ertoe leidt dat diegene zichzelf ontwikkeld op zowel persoonlijk als emotioneel en sociaal gebied.
 

Wat is een Tuff Tray?

Een Tuff Tray is eigenlijk gewoon een kunststof tafel met 8 verhoogde zijkanten. De 8 verhoogde zijkanten zorgen er voor dat op de tafel gespeeld kan worden met zand, water of andere sensorische materialen. Doordat de Tuff tray 8 zijkanten heeft, nodigt de tafel non verbaal uit om met meerdere personen tegelijk gebruik te maken van de activiteitentafel. Daarnaast zorgt de verhoging van de zijkanten ervoor dat het sensorische materiaal makkelijker in de bak blijft liggen. Met de Tuff tray kunnen allerlei verschillende vormen van spel uit worden gevoerd:
 
  1. Vul de bak met ballen

De Tuff tray is een ideaal middel om als ballenbak te gebruiken. Vul de bak met ballenbakballen en de kinderen zullen zich vermaken. Voor de wat oudere gebruikers is de Tuff tray waarschijnlijk te klein om als ballenbak te kunnen gebruiken. Voor deze doelgroep kan de Tuff tray natuurlijk óók als opvangbak fungeren voor diverse soorten sensorische ballen. Maak er een spel van door van diverse afstanden en hoeken de ballen in de Tuff tray te werpen om zo de motoriek van de persoon te ontwikkelen!
 
  1. Gebruik de tafel voor seizoen decoratie

Elk kwartaal verandert het seizoen samen met het weer. De Tuff tray kan ondersteunen in het leerproces om de cliënten te leren welke seizoenen er zijn én met welk weer deze seizoenen gepaard gaan. Vul de Tuff tray met diverse voorwerpen en materialen welke gepaard gaan met het desbetreffende seizoen. Vul in de winter de Tuff tray bijvoorbeeld met diverse kerstmaterialen of in de herfst met diverse bladeren en kastanjes. Laat de creativiteit van de cliënt zijn gang gaan!
 
  1. Met de Tuff tray kan de natuur ontdekt worden

Voor sommige cliënten is op onderzoek uitgaan in de bossen of in het park niet altijd even makkelijk of veilig voor de cliënt, terwijl dit soort activiteiten goed zijn voor de ontwikkeling van een persoon. Met de Tuff tray kunnen dit soort activiteiten op een veilige manier worden nagebootst. Vul de Tuff tray bijvoorbeeld met zand of grond en diverse nep insecten om de gebruiker van de Tuff tray iets bij te leren over de natuur en de verschillende soorten insecten!
 
  1. Kweek verschillende planten en kruiden

Laat actief bezig zijn en ontwikkelen samen komen door met de Tuff tray verschillende soorten zaadjes te planten in de Tuff tray. Vul de Tuff tray met grond of compost, plant de zaadjes in de grond en laat de cliënt op een amusante manier zien hoe planten groeien!
 
  1. Speel met water

Vanzelfsprekend kan de Tuff tray óók met water worden gevuld. Gebruik de Tuff tray als poedelbadje of als vijvertje om met verschillende speelgoedbootjes of andere voorwerpen in te spelen. Daarnaast zijn er diverse waterkanalen verkrijgbaar waarmee spelen en ontwikkelen in één lijn liggen. Door het water door de kanalen heen te gieten kan de gebruiker het water door de buizen heen volgen! Bekijk deze kanalen en buizen hier.
Leer door te spelen!
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams
Nenko.nl gebruikt cookies voor optimaal website gebruik en social-media -en adverteer doeleinden. Cookies van derden worden gebruikt voor social media functionaliteiten en gepersonaliseerde advertenties. Voor meer info kan je het privacy beleid lezen. We gaan ervan uit dat je akkoord gaat als je onze website blijft gebruiken.