Bekijk het gehele assortiment
Persoonlijk advies
Wil je graag advies of inspiratie (op locatie)? Vul dan ons aanvraagformulier in!
Klik hier!

5 tips om je deze zomer bezig te houden

We weten allemaal dat verbinding maken met de natuur de ziel goed kan doen. Tijd doorbrengen in de natuur kan zijn wat je nodig hebt, om op te laden of los te komen van alle dagelijkse drukte. Dit is niet anders voor mensen met dementie, autisme of leerproblemen. Tijd buiten doorbrengen is een geweldige manier om een persoon fysiek, psychologisch en emotioneel te stimuleren en te betrekken.

Hieronder vind je 5 zomeractiviteiten die in de natuur kunnen worden gedaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de accommodatie en fysieke of cognitieve beperkingen.

1. Bewegen:
Er zijn honderden online video's die laten zien hoe je oefeningen kunt uitvoeren, zelfs met beperkingen. De zomer is de perfecte tijd om een vorm van lichaamsbeweging in de buitenlucht te proberen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of (stoel)yoga.
Onzeker in het zwembad? Vind een hulpmiddel bij het zwemmen

2. De natuur in gaan:
De meeste mensen houden ervan om een autorit of wandeling te maken om van de schoonheid van de natuur te genieten. Indien mogelijk is een natuurwandeling een geweldige manier om wat fysieke activiteit te krijgen, terwijl je ook de andere zintuigen gebruikt om de geluiden, geuren en texturen van de omgeving in je op te nemen.
Bladeren bekijken of fotograferen is een populaire activiteit om te doen in de late zomer/vroege herfst, wanneer de bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren. Je kunt er zelfs een stimulerende zintuiglijke activiteit van maken door te praten over de kleuren en texturen van de bomen die men ziet.
Kun je niet naar buiten? Bekijk dan onze virtuele wandelingen DVD’s eens 
Op een veilige manier fietsen? Kijk eens hier 


3.Tuinieren:
Als je gebruik kunt maken van een tuin, kan het een geweldige gezamenlijke bezigheid zijn om bloemen te planten, planten water te geven, groenten en fruit te oogsten of vogels eten te geven. Als er in de tuin groenten of fruit wordt gekweekt, is het een prachtige activiteit om deze samen te wassen en vervolgens te proeven. Maak er een leuk spel van door iemand met zijn ogen dicht te laten proeven en raden wat het is! (Wees voorzichtig bij het verstrekken van voedsel dat moet worden ingeslikt door er kleine en gemakkelijk kauwbare hapjes van te maken).
Op een veilige manier proeven? Probeer de smaakbingo 
Spullen om te tuinieren vind je hier 


4. Ontspannen:
Gewoon op een veranda, terras of balkon zitten kan genoeg zijn om te genieten van de zonsondergang of te luisteren naar de geluiden van de wind of regendruppels. Maak een praatje en neem een drankje. Of, als naar buiten gaan geen haalbare activiteit is vanwege temperatuur of andere factoren, kan het net zo leuk zijn om door een raam te kijken naar de natuur of dieren.
Op zoek naar een relaxbank, hangmat of schommel 

5. Dieren observeren:
Vogels spotten kan een andere ontspannende activiteit zijn. En als de persoon nog steeds de fijne motoriek of behendigheid bezit die nodig is om door een boek te bladeren, kun je een vogelgids meenemen en proberen de vogels die je ziet te identificeren! Of, als de persoon meer actiegericht is, kun je een nabijgelegen dierentuin of dierenasiel bezoeken. Als een meer passieve activiteit geschikt is, kun je gewoon buiten gaan zitten, de geluiden van de dieren opmerken of ze voorbij zien vliegen of fladderen.
Interactieve dieren of spellen om dieren te herkennen vind je hier 
Vogels en vogelgeluiden naar binnen halen? Kijk eens hier 


Bron : Relish-life - Cormac Stanford 27 juli 2021
 
5 tips om je deze zomer bezig te houden
Voor welke doelgroep zoek je een product?
Ouderen & Dementie
Ouderen & Dementie
Gehandicapten
Gehandicapten
Kinderen
Kinderen
Therapie & Beweging
Therapie & Beweging
Geen specifieke doelgroep
Geen specifieke doelgroep
Verder naar stap 2
Voor dit onderdeel dien je ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren
VOOR NEDERLANDSE KLANTEN : Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat je direct koppelt aan jouw internetbankier programma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maak je gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kun je direct met iDEAL betalen. Je rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.
Met een creditcard betaal je veilig op internet. Je betaalt met de gegevens die op de creditcard (MasterdCard, Maestro of Visa) te vinden zijn: - de naam op de kaart - het kaartnummer, centraal afgebeeld op de voorkant van de creditcard - de vervaldatum (de maand en jaar van de vervaldatum staan op de voorkant) - de validatiecode op Visa of MasterdCard (CVV of CVC) is een driecijferige code op de achterkant van de kaart. Deze code is een extra veiligheidscontrole.
Met PayPal is betalen online veilig en beschermd. Je hoeft geen creditcard bij de hand te houden om te betalen. Je bankrekening of creditcardnummer is immers al veilig opgeslagen in je PayPal-account, dus het is niet nodig eindeloos gegevens in te voeren. Met PayPal heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig en kan er binnen een paar klikken veilig online worden betaald. PayPal is gratis voor kopers. Enkel mogelijk voor betalingen tot 250 euro excl. BTW
Een overboeking houdt in dat het geld vooraf via een reguliere bankoverschrijving wordt overgemaakt. Je ontvangt een e-mail van Buckaroo met hierin het bankrekeningnummer, naam van de begunstigde en uiteraard het over te maken bedrag. Je dient het bedrag binnen 7 dagen over te maken via een reguliere bankoverschrijving.
Zodra wij het geld hebben ontvangen wordt de bestelling verwerkt. Als wij binnen 7 dagen geen betaling hebben ontvangen wordt de bestelling geannuleerd.
Let op : in de tussentijd kan de levertijd van bepaalde producten veranderd zijn!
Je kunt het bedrag dat op de orderbevestiging is weergegeven binnen 7 dagen storten op onderstaande rekening. Op het moment dat het geld op onze rekening staat wordt de bestelling verstuurd, mits het artikel/de artikelen voorradig zijn.

Voor Nederland : Nenko BV - Kerkdriel
ABN AMRO 's-Hertogenbosch
Rekeningnummer : NL54ABNA0539216089

Voor België : Nenko BVBA - Vorst-Laakdal
Fortis Bank Geel
Rekeningnummer : BE0230052464084

Wil je ervoor zorgen dat bij de betaling altijd het orderbevestigingsnummer vermeld is!
Werk je bij een instelling? Dan heb je bij ons ook de keuze om op Rekening* te betalen, je ontvangt dan een factuur na verzending van de bestelling. De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. *Afhankelijk van het rekeningbedrag kunnen wij ervoor kiezen de aangeboden betalingsmogelijkheid niet te accepteren en/of een vooruitbetaling te vragen.
Geen informatie beschikbaar
More info soon
BANCONTACT IS EEN BELGISCHE BETAALMETHODE :
Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met je vertrouwde internetbankieromgeving.
- Volg de instructies online samen met de digipass of kaartlezer of
-Betaal gemakkelijk met uw Payconiq by Bancontact-app of bank-app
Het maximumbedrag per factuur is momenteel € 1.500. Verder dien je ook rekening te houden met een maximumbedrag per dag voor elke kaart die in de Payconiq by Bancontact app is opgenomen: je kan tot maximum € 2.500 betalen per dag en per kaart.
Geen informatie beschikbaar
Geen informatie beschikbaar
Wil je er zeker van zijn dat de bestelde producten ook daadwerkelijk op dit jaar gefactureerd worden? Wij zullen dan zorgen dat je geen budgettechnische problemen ondervindt en dat het budget van dit jaar gewoon gebruikt kan worden zelfs wanneer producten op dit moment niet leverbaar zijn.
AfterPay - Achteraf betalen (VOOR NEDERLANDSE KLANTEN). AfterPay voert voor Nenko.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving Mijn AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay. - Er wordt € 0.99 aan extra kosten berekend voor gebruik van AfterPay. - Het maximum orderbedrag voor nieuwe klanten is € 250,00. - Het maximum orderbedrag voor bij AfterPay bekende klanten is € 750,00.
Er wordt een pakbon naar je gemaild zodra het pakket klaarstaat. Je kunt het pakket dan de daarop volgende werkdag vanaf 8.30 uur afhalen (wij zijn tot 17.00 uur geopend).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting op je eerstvolgende bestelling!
Op de hoogte blijven?
8.7
Nederlands/Vlaams